Kilpailut/Tävlingar

Ohjeita kilpailijalle

 

Jeppis Skating ry

 

Seuran luistelijat voivat valmentajan kanssa asiasta sovittuaan osallistua taitoluistelukilpailuihin ja edustavat kilpailuissa Jeppis Skating ry:tä. Seuran kilpailijoiden tulee toimia seuran sääntöjen ja näiden kilpailuohjeiden mukaisesti. Kilpailuissa noudatetaan Suomen taitoluisteluliiton ja/tai Kansainvälisen taitoluisteluliiton (ISU) sääntöjä ja ohjeita. Jeppis Skating noudattaa myös Pohjoisen alueen seurojen kesken sovittuja sääntöjä.

 

 

Luistelupassi

 

Jokaisella Suomen taitoluisteluliiton (STLL) jäsenseurassa luistelevalla tulee olla joko harrastaja- tai kilpailupassi. Passeihin voidaan yhdistää vakuutus. Jos luistelijalla on oma tapaturmavakuutus, on varmistettava, että siinä on urheilutapaturmakorvaavuusehto. Huom. Ilman urheilutapaturmavakuutusta ei voi osallistua STLL:n jäsenseurojen harjoituksiin tai kilpailuihin.

 

Kilpailukutsut

 

Kilpailukutsut tulevat seuralle Suomen Taitoluisteluliitolle ilmoitetun kilpailuyhdyshenkilön kautta. Seuran nettisivuilla ja whatsapp -ryhmissä ilmoitetaan niistä kilpailuista, joihin seurasta ollaan osallistumassa, ja neuvotaan ilmoittaudutaanko nettisovelluksen kautta vai ilmoitustaululla olevalle listalle.

 

Kilpailuihin ilmoittautuminen

 

Luistelijat keskustelevat osallistumisesta oman valmentajansa kanssa aina ennen ilmoittautumista.

Kilpailuvastaava hoitaa ilmoittautumisen käytännön asiat yhteistyössä valmentajien kanssa. Vanhemmat eivät ilmoita lapsiaan kilpailuihin eivätkä ole itse yhteydessä kilpailujen järjestäjään, vaan kaikki ilmoittautumiset menevät kilpailuvastaavan kautta virallista reittiä.

Luistelijat ilmoitetaan kilpailuihin mahdollista karsintaa varten valmentajan antamassa järjestyksessä.

 

Valmentajan matkustaminen kisoihin

 

Jos valmentaja tarvitsee kyydin kisapaikalle, ensimmäisenä kilpaileva huolehtii valmentajan viemisestä ja viimeisenä kilpaileva tuomisesta kotiin. Kisaan lähtijät sopivat keskenään kuljetuksesta ja kertovat asiasta hyvissä ajoin mukaan lähtevälle valmentajalle.

 

Peruutukset

 

Luistelijan osallistumisen peruuntuessa ilmoittautumisen jälkeen tulee asiasta tiedottaa sekä valmentajalle että kisavastaavalle, joka tiedottaa asian kilpailun järjestävälle seuralle. Yleensä luistelujärjestyksen arvonnan jälkeen tulevista peruutuksista järjestävä seura perii osallistumismaksun ellei luistelijalla ole esittää lääkärintodistusta. Luistelija vastaa tarvittaessa lääkärintodistuksen toimittamisesta kilpailun järjestäjälle.

 

Osallistumismaksut

 

Kilpailun järjestävä seura laskuttaa kilpailun jälkeen osallistumismaksut ja tuomarikulut jälkikäteen seuralta. Osallistumismaksut vaihtelevat sarjoittain ja ne ilmoitetaan kilpailukutsussa. Kulut jaetaan kilpailuihin osallistuneiden kesken ja seuran osallistujilta peritään osallistumismaksut, tuomarikulut sekä kaikki valmentajakulut.

 

Kilpailupaikalla toimiminen

 

Kilpailupaikoilla luistelijat mukaan lukien heidän perheensä edustavat seuraamme ja heiltä odotetaan myös sen mukaista käytöstä. Kisapaikalla noudatetaan reilua urheiluhenkeä ja kannustetaan sekä oman seuran luistelijoita että kilpakumppaneita. Kilpailu etenee usein joustavalla aikataululla, joten aikataulusta voidaan olla myös edellä. Paikalla ollaan aina siis hyvissä ajoin, viimeistään valmentajan kanssa sovittuun aikaan.

 

Musiikki: Jos kisoissa soitetaan musiikit cd-levyiltä, oma musiikki-cd jätetään kisapaikalle saapuessa ilmoittautumisen yhteydessä järjestäjien käyttöön, ja muistetaan ottaa mukaan lähtiessä (musiikit/soitetut musiikit)

 

Verryttely: ole paikalla vähintään valmentajasi kanssa sopimanasi aikana ja noudata häneltä saamiasi verryttelyohjeita.

 

Jäällä lämmittely: jokaisella ryhmällä on sarjasta riippuen tietty aika jäällä lämmittelyyn. Valmentaja neuvoo kuinka toimitaan.

 

Oma kilpailuvuoro: valmentaja kertoo, miten toimitaan.

 

Vanhempien rooli: vanhempien rooli kisapaikalla on auttaa lasta huolehtimaan varusteista, riittävästä levosta, terveellisestä ravinnosta ja ennen kaikkea kannustaa. Vanhemmat voivat avustaa luistelijan valmistautuessa suoritukseensa (hiukset ym.), mutta poistuvat pukuhuoneista katsomoon kun nämä asiat ovat kunnossa.

Vanhemmat antavat tämän jälkeen omille ja muiden seurojen kilpailijoille mahdollisuuden keskittyä kisasuorituksiinsa.

Etenkin isien on syytä huomioida pukuhuoneissa oleskelu; eri-ikäisten luistelijoiden pukeutumistilanteissa on noudatettava erityistä hienotunteisuutta.